Kedves Testvérek! Kedves Gyülekezeti Tagok!

Örömmel értesítünk mindenkit, hogy a „Nemesgörzsönyi Református Egyházközség Közösségi Tereinek Kialakítása és Fejlesztése” elnevezésű projekt első ütemén túl vagyunk.

Mint ismeretes, egyházközségünk már korábban is felvetette annak szükségességét, hogy a jelenlegi parókia épületéhez épüljön fel egy új gyülekezeti terem, amely méltó helyet adhat a gyülekezeti programoknak, a téli istentiszteletek tartásának. Ezért az egyházközség presbitériuma 2014-ben megterveztette Mezei László építész mérnökkel a gyülekezeti termet. A látványterv és az alaprajz itt elérhető:

A beruházás összköltsége az árajánlatok szerint 22 millió – 25 millió forint lett volna. 2016 decemberében adtuk be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt EGYH-EOR-17 jelű, „Egyházi közösségi célú programok és beruházások támogatása” elnevezésű pályázatra az igényünket. Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő 6 millió forintot ítélt oda gyülekezetünknek vissza nem térítendő támogatása formájában.

Mivel a 6 millió forint nem lett volna elég az épület szerkezetének kialakításához, illetve ha belekezdtünk volna, akkor sem tudtuk volna biztonságosan tető alá hozni, ezért módosítási kérelmet adtunk be. Az új terv szerint a már meglévő közösségi tereket akartuk kialakítani úgy, hogy méltó helye legyen a gyülekezeti élet középpontjának. Másrészt a felépítendő gyülekezeti terem terepét akartuk előkészíteni a parókia udvarának rendezésével és murvás parkoló kialakításával.

A kapott összegből, a módosítási kérelem elfogadása után megvalósítottuk a terveket.

A már meglévő közösségi terek korszerűsítésének keretében felújítottuk a parókia vizesblokkját, úgy, mint a WC-t, mosdót és a konyhát. Az első kettőben teljesen ki kellett cserélni a lefolyórendszert is annak elavultsága, illetve korábbi rossz összeszerelés miatt.

A terep-előkészítés keretében kialakítottuk a murvás parkolót, illetve a parókia udvarát rendeztük el úgy, hogy ott a közösségi programok méltóbb és biztonságosabb körülmények között tartathassanak meg. Ennyivel is közelebb jutottunk a célhoz, az új gyülekezeti terem felépítéséhez, és ezzel egyházközségünk megújult gyülekezeti központjának végső formájához.

A beruházás fennmaradó részét a Magyar Agrárgazdaságért és Élhető Vidékért Alapítvány támogatásával tudjuk befejezni: ennek keretében fejezzük be a projektet, és kap a templom méltó járdát és és előteret.


Köszönetet mondunk a támogatóknak, és legfőképpen hálát adunk Istennek minden jóért.

S. D. G.

Soli Deo Gloria


Fényképes beszámoló
(az alábbi hivatkozásokra kattintva érhetők el)

Vizesblokk felújítása

Új ablakok

Udvar és parkoló